Új kiadvánnyal frissít az Educatio

Az Oktatás.hu váltja fel az Oktatási Hivatal korábbi honlapját (oh.gov.hu) és a pedagógusoknak szóló KIR.hu-t.
Az új oldal – melynek célközönsége elsősorban a pedagógusok, intézményvezetők, kormányhivatalok munkatársai - megőrizte a régi tartalmakat, a modernebb megjelenés mellett azonban új írásokkal és szolgáltatásokkal is bővült, így már nemcsak a szakma, hanem a szélesebb értelemben vett nagyközönség, például a szülők is találnak a honlapon fontos információkat.

Hasznos segítség számukra (is), hogy bizonyos – korábban nehezen elérhető – tartalmakat kiemel a weboldal, ilyenek például az országos kompetenciamérés adatai, melyek a fenntartói képviselők, intézményvezetők, pedagógusok és szülők számára egyaránt fontosak.

Szintén fontos funkciók az alap- és középfokú intézménykereső, illetve a kérdező felület, ahol az érdeklődők nem csak e-mailben tehetik fel kérdéseiket, hanem a Hivatal válaszol és A pedagógus ügyvédje menüponton keresztül is. Az elkészült válaszok adatbázisba kerülnek, így azokat – amennyiben a kérdező hozzájárul – gyakran ismételt kérdésként vagy esettanulmányok formájában publikálják, hogy minél több olvasónak segítséget nyújthassanak.

A látogatottsági adatok máris meggyőzőek: január hónapban több, mint 3 millió oldalletöltést és 300 ezer egyedi felhasználót ért el az oldal, a februári adatok pedig 2.6 millió oldalletöltés és 260 ezer egyedi látogató.